Ådalens är en av Sveriges största anläggningar för återvinning av uttjänta fordon av alla slag. Här återvinns främst bilar, men även motorcyklar, mopeder, skotrar, husvagnar och lastbilar. Ådalens präglas av ett starkt miljötänk och vi jobbar ständigt med hållbarhetsfrågor och återvinningsfrågor.

Ådalens – återvinning sedan 1954 

  • Företaget grundades 1954 i Kramfors. Ådalens Bildemontering har i 70 år drivits av familjen Forsman. Idag ingår företaget i Autocirc, men fortfarande med familjen djupt engagerad i verksamheten.
  • 55 anställda.
  • 170 000 kvalitetskontrollerade bildelar i lager till de flesta bil- och årsmodeller.
  • Nöjda kunder och uppskattad support- och försäljningsavdelning.
  • Vi skickar dagligen delar över hela landet – paket hämtas tre gånger per dag.
  • 70% av delarna är från försäkringsskador, vilket innebär att vi återvinner delar även från nästan nya fordon.

Vi tillhör koncernen Autocirc, som är störst i Europa på att skapa återvinningscykler mellan olika skeden i återvinningsprocessen inom bilindustrin.

Vår vision

Vi strävar efter att både praktiskt och affärsmässigt förändra människors uppfattning kring återanvändning av fordonskomponenter.

Vi vill få människor att tänka till och att hela familjen blir involverad i beslut. Att barn såväl som vuxna ska förstå varför det vi gör är viktigt. Och vi vill göra fördelarna med Smart Val uppenbara för alla.

Välkommen till Ådalens — Smart Val för bil-, lastbil- och mc-ägare.

Hållbarhet

Varje år registreras cirka 350 000 nya bilar i Sverige. Vad händer med bilen när den av någon anledning tas ur bruk?
Läs mer

Vår historia

I flera generationer har Ådalens utvecklat bildemontering och demonteringsbranschen.
Läs mer
11 april 2023

Ådalens deltar i projekt som ska öka återanvändning av elbilsbatterier

Tillsammans med 15 andra aktörer från både näringslivet, organisationsvärlden och offentliga aktörer har Ådalens gått samman i ett projekt för att öka kunskapen om hur man kan öka återanvändningen av elfordonsbatterier. Det är viktigt för oss att bidra till utvecklingen inom området, men också att ligga i framkant och driva på den. Under två års […]

Läs mer
20 mars 2023

Autocirc förvärvar Ådalens

I februari 2023 passerade vi en viktig milstolpe, när Autocirc förvärvade Ådalens Bildemontering AB. Vi är förväntansfulla och ser fram emot att bidra med vår specialkompetens inom området. Detta är ett naturligt nästa steg för oss där vi kan fortsätta att utveckla återvinningen av bilar, så som vi redan gjort under snart 70 år.

Läs mer