20 mars 2023

Autocirc förvärvar Ådalens

I februari 2023 passerade vi en viktig milstolpe, när Autocirc förvärvade Ådalens Bildemontering AB. Vi är förväntansfulla och ser fram emot att bidra med vår specialkompetens inom området. Detta är ett naturligt nästa steg för oss där vi kan fortsätta att utveckla återvinningen av bilar, så som vi redan gjort under snart 70 år.

Ådalens arbete för att förändra människors uppfattning om återanvändning av fordonskomponenter är precis i linje med Autocircs vision. Deras långa erfarenhet, ambitiösa hållbarhetsarbete och kompetenta organisation kommer ge oss möjligheten att förse andrahandsmarknaden med fler kvalitetskomponenter. Familjen Forsman har dessutom varit en av de mest inflytelserika familjerna i branschen och har bidragit aktivt i över 40 år med utvecklingsfrågor som berör samtliga demonteringar i Sverige.

Johan Livered, VD, Autocirc Group

Förvärvet innebär att fler än 15 svenska bolag specialiserade på bildemontering ingår i Autocirc-gruppen. Affären är en del av Autocircs långsiktiga strategi att förvärva verksamheter för att erbjuda ett mer hållbart alternativ till nyproducerade fordonsdelar.

Bildemonteringsbranschen är en av de mest spännande och unika branscherna i Sverige, och just nu är den extra spännande. Inte bara växer marknaden för elbilar snabbare än många hade förutspått, men vi på Ådalens är dessutom fast beslutna att utveckla återvinningen av lastbilar i Sverige på samma sätt som vi varit med och utvecklat återvinningen av bilar i snart 70 år. Därför känns det både logiskt och spännande att nästa steg blir in i Autocircsfären, där vi både kan bidra med vår specialkompetens och få arbeta med nya kollegor som delar samma värderingar som vi.

John Axel Forsman, VD, Ådalens Bildemontering AB

Om Autocirc
Autocirc arbetar för en cirkulär omställning inom fordonsindustrin. Vi ser till att använda bildelar kommer tillbaka på vägarna igen – eller att material och komponenter kan göra nytta i helt andra produkter och sammanhang. Autocirc grundades 2019 och växer snabbt. Idag har bolaget över 750 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Polen och Storbritannien.

Nyehter