Skrota din bil, mc eller skoter

När du lämnar in ditt fordon till oss ser vi till att det skrotas och avregistreras i CBR (Centrala Bilregistret). Vi ser till att ditt fordon omhändertas och återvinns på ett miljömässigt riktigt sätt.

Vi:

  • tömmer fordonet på alla miljöfarliga komponenter och vätskor,
  • demonterar fordonet och sorterar upp olika material till återvinning
  • och pressar ihop fordonet och ombesörjer att den körs av godkänd transportör till den fragmentering där den så småningom blir till ny plåt.

Om det finns fordonsskatt kvar på din bil kommer den att utbetalas till dig via Transportstyrelsen.

Lämna bilen eller låt oss hämta den
Vi betalar 1 500 kr för din bil om du kör eller transporterar den till oss. Då ska bilen vara helt komplett och vara nyare än 1988. Övriga bilar går bra att lämna in kostnadsfritt. Vill du att vi hämtar bilen hos dig gäller följande prislista för transporten.

Transportkostnad

Vi hämtar er bil gratis upp till 10 mil! Då ska bilen vara helt komplett och vara nyare än 1988. Transportkostnad för 10 mil och uppåt enligt överenskommelse.

Kontakta oss för info.

Priserna gäller om bilarna står så att en fullstor bärgningsbil kan komma dit. Bilen ska stå så att den kan lastas på ett lätt sätt. Separata överenskommelser kan göras om man har flera bilar på samma ställe.

Att tänka på

När du kommer med din bil behöver du ha med dig det senaste registreringsbeviset, del 2 (det gula). Om du inte har fått något sådant behövs inget gult registreringsbevis. Kolla det noga i så fall. Om du inte står som ägare till bilen måste registreringsbeviset vara undertecknat av ägaren och en fullmakt finnas på att du har tillåtelse att skrota fordonet.

Du beställer nytt registreringsbevis från Transportstyrelsen.