Köpvillkor och garanti

Mot privata konsumenter

Köpvillkor och garantier för privatperson

Som köpare av våra varor har du rättigheter enligt Konsumentköplagen 1992:932 samt Distanshandelslagen 2005:59. Inom tiden från att du köpt varan upp till 6 månader byts varan ut utan att du behöver bevisa att den inte fungerade vid köptillfället.

Mot företagskunder som bedriver bilreparationer

Garantiklass 1

Vi lämnar 12 månaders* garanti på våra varor förutsatt att de är monterade enligt tillverkarens rekommendationer**. Vi står för demontering och monteringskostnad**.

Garantiklass 2

På M klassade varor och varor som kommer från bilar som ej varit provade hos oss eller gått mer är 20.000 mil lämnar vi endast bytesrätt i 12 månader. Montering och demonteringskostnader står vi inte för.

Garantiklass 3 Funktionsgaranti, kunden informeras om den status varan har. Returrätt inom 30 dagar då varan krediteras och kunden betalar fraktkostnader. Slitagedelar som ingår i eller på varan är undantagna (t ex remmar, spännrullar, vattenpumpar, tändstift, bromsbelägg, spridare m.m.) Montering och demonteringskostnader står vi inte för.

* Yrkesfordon är undantagna, endast bytesrätt gäller om inget annat överenskommits vid köptillfället. Vi står inte för montering och demonteringskostnad.

** Garanti gällande varor monterade enligt tillverkarens rekommendationer, defekt vara byts ut mot likvärdig fungerande vara, om det inte finns en likvärdig vara får du pengarna tillbaka. Vi står för demontering och monteringskostnader enligt tillverkarens garantidebitering eller vid försäkringsärende, försäkringsbolagets debitering. Det som är mest förmånligt för demonteringsföretaget.