Om Ådalens

Vi på Ådalens håller på med Återwin-win för fordonsägare och verkstäder, vilket gagnar familjekonomin och nästa generation.

Företaget Ådalens Bildemontering AB startade 1954. Vi finns i Kramfors, är idag 50 anställda och har tre affärsområden

  • Smart Val av fordonsdelar
    Försäljning av återvunna bildelar samt återvunna reservdelar till lastbilar, motorcyklar och snöskotrar. Vi skickar delar över hela landet dagligen. Vi har dessutom en modern däckhall där vi säljer nya och begagnade fälgar och däck. Vårt däckhotell förvarar dina under den säsong dom inte används inklusive omläggning inför varje säsong.
  • ELV (End of Life Vehicle) — hantering av fordon
  • Transport
    Åkeriverksamhet med ett 10-tal maskiner och lastbilar samt uthyrning av containrar

Vår huvudverksamhet är Smart Val av fordonsdelar via bildemontering av försäkringsskador. Vi samarbetar med samtliga försäkringsbolag, samtidigt som vi tar emot bilar från privata kunder. Dessutom demonterar vi motorcyklar och lastbilar.

Bildemonteringen liksom ELV-hanteringen bedrivs med största möjliga miljöhänsyn — samlat under vårt koncept Återwin-win. Kunderna är i stor utsträckning bilverkstäder. Inom företaget finns även en gren med åkeriverksamhet där vi har två bärgare ansluten till Assistancekåren.

 

Vår vision

Vi strävar efter att praktiskt och affärsmässigt förändra människors uppfattning kring återanvändning av fordonskomponenter.

Vi vill få människor att tänka till och att hela familjen blir involverad i beslut. Att barn såväl som vuxna ska förstå varför det vi gör är viktigt. Och vi vill göra fördelarna med Smart Val uppenbara för alla.

Välkommen till Ådalens — Smart Val för bil-, lastbil- och mc-ägare.

Om du har frågor eller andra tankar kontakta gärna mig personligen.