Smart val

Smart Val av fordonsdelar

Vi har 170 000 kvalitetskontrollerade bildelar i lager till de flesta bil- och årsmodeller och skickar delar över hela landet dagligen. 70% av inkomna bilar är försäkringsskador vilket innebär att vi återvinner bildelar även från nästan nya fordon.

Spara pengar, värna om miljön och få garanti på det du köper.

  • Sök i vårt lager

    Ring oss och få svar direkt

    0612-124 20
  • Frågor om fordon? Ring oss!

    Ring vår växel på 0612-12420 eller kontakta våra rådgivare direkt:Hur kan jag som fordonsägare göra ett Smart Val?

Vid inlämning av fordon för service/reparation

När du lämnar in ditt fordon för service/reparation bör du säga åt servicerådgivaren att om det behövs bytas ut en fordonsdel att i första hand välja en återvunnen kvalitetskontrollerad bildel, som kostar mindre än halva priset.

Om servicerådgivaren meddelar att "här använder vi enbart originaldelar..." så bör du upplysa om att det vill även du att de gör. Funktionen ska vara densamma, bildelen ska fungera till 100%. Det handlar om priset, att det är miljösmart och det är garanti. Ett Smart Val innebär enbart att du önskar en kvalitetskontrollerad återvunnen bildel.

När verkstaden meddelar att en bildel behöver bytas ut, fråga gärna efter bildelens beteckning så att du själv kan bilda dig en uppfattning om vad en återvunnen likvärdig bildel skulle kosta.

Kontakta oss för att få hjälp av våra rådgivare.

Du bör även meddela att du tänker på miljön och att du förutsätter att alla gör det. Finns det frågor kring Smart Val så kan du be dem surfa in på denna webbsida.

Egen reparation av bil/mc/snöskoter

Om du själv kan byta ut en fordonsdel så bör du alltid kontrollera om du hittar en återvunnen bildel. Är du osäker så fråga våra duktiga rådgivare om råd.

Unna din bil/mc en återvunnen del

Du har kanske en några år gammal bil där du har någon/några delar som är trasiga men som inte är avgörande för att bilen ska fungera. Infästningen på hatthyllan bak för din Golf årsmodell 2004 kanske har gått sönder. En ny kostar för mycket, det är inte livsviktigt. En återvunnen för mycket mindre än halva priset kanske kan passa. Att kolla är enkelt. Klicka bara på "Sök i vårt lager" ovan, välj "Vårt lager på LAGA.se" och skriv in ditt registreringsnummer. Klicka dig fram till Inredning, hatthylla. Smart val!

Är dina däck slitna eller söker du kvalitetsfälgar till bilen?

Det är kanske dags att förnya alla fyra däcken, eller kanske bara de främre som är mest slitna. Du vill kanske byta ut fälgarna eller enbart en fälg som skadats? Vi på Ådalens omsätter ca 2500 bilar per år. 70% av inkomna bilar är försäkringsskador vilket innebär att vi återvinner bildäck och fälgar även från nästan nya fordon.

Välkommen att göra fynd i vår däckhall.