Skrota bil / mc / skoter

När du lämnar in ditt fordon hos oss ser vi till att det skrotas och avregistreras i CBR (Centrala Bilregistret). Vi ser till att ditt fordon omhändertas och återvinns på ett miljömässigt riktigt sätt.

Vi

  • tömmer fordonet på alla miljöfarliga komponenter och vätskor,
  • demonterar fordonet och sorterar upp olika material till återvinning,
  • och pressar ihop fordonet och ombesörjer att den körs av godkänd transportör till den fragmentering där den så småningom blir till ny plåt.

Om det finns trafikskatt kvar på din bil kommer det att utbetalas till dig via Vägverket.

Vi betalar under en begränsad tid 1 000 kr för din bil om du kör eller transporterar den till oss. Då ska bilen vara helt komplett och vara nyare än 1988. Övriga bilar kan man lämna in kostnadsfritt om det inte saknas vitala delar på bilen. Om vi skall hämta bilen hos dig gäller följande prislista för transporten

Om vi hämtar bilen hos dig gäller följande prislista för transporten.

Transportkostnad

0 - 5 mil       0 kr
5 - 6 mil       500 kr
6 - 8 mil       1 000 kr
8 mil och uppåt enligt överenskommelse

Dessa priser gäller om bilarna står på hjul utefter farbar väg för lastbil. Separata överenskommelser kan göras om man har flera bilar på samma ställe. Kontakta oss för info.

Att tänka på

När du kommer med din bil ska du ha med dig det senaste registreringsbeviset del 2 (det gula). Om du inte har fått något sådant behövs inget gult registreringsbevis. Kolla det noga i så fall. Om du inte står som ägare till bilen måste registreringsbeviset vara undertecknat av ägaren och en fullmakt av innehavaren på att du har tillåtelse att skrota fordonet.

Beställ registreringsbevis från Transportstyrelsen här